- Strona główna
- » Muzyka
- » Imprezy
- » Polska
- » Mayday 08.11.2014 Katowice
Mayday 08.11.2014 Katowice
Mayday 08.11.2014 Katowice
Polska przed 15 laty: Muzyka elektroniczna „działa“ w podziemiu. Imprezy organizowane są w klubach w Warszawie, Krakowie lub Szczecinie. Pojęcie „rave“ nie istnieje. To wszystko zmienia się jednakże 10. listopada 2000 r. - wraz z MAYDAY. Impreza organizowana w Niemczech już od 1991 r., będąca „matką wszystkich rave“, przenosi się do Katowic.
Na Polakach pierwsze MAYDAY zrobiło tak samo niesamowite wrażenie jak dziewięć lat w wcześniej na Niemcach: na olbrzymim parkiecie w katowickim Spodku 3.500 miłośników euforycznie przeżywało nowe brzmienie. Rok później: MAYDAY gości już dwukrotnie więcej fanów - 7.000 osób wysyła sygnał do Europy: House i Techno są już znane w Polsce i stanowią nową kulturę młodzieżową, która dla wielu staje się stylem życia. Do 2009 MAYDAY rozrasta się do niesamowitych rozmiarów. W Spodku występują najlepsi z najlepszych: Jeff Mills, Westbam, Sven Väth, Paul van Dyk, DJ Rush, Marusha lub Bad Boy Bill.
Więcej: http://www.itrance.pl/imprezy/2047-mayd … owice.html
Re: Mayday 08.11.2014 Katowice
Line up kusi, fajnie by było po 2 latach przerwy się tam pojawić 
Re: Mayday 08.11.2014 Katowice
Ja 7 razy nie byłam, ale mogę powiedzieć, ze za każdym razem jest inaczej, głównie muzycznie. Teraz każdy może tam znaleźć coś dla siebie - kiedyś była tylko mocna muza. Nie kwestionuję, czy to zmiana na dobre czy nie. Gusta też się zmieniają. Ale wizualnie to moim zdaniem impreza od kilku lat stoi w miejscu. Chociaż nie byłam na ostatnich 2 Mayday'ach to po filmach mogę to stwierdzić. Może w tym roku będzie coś nowego.
- Strona główna
- » Muzyka
- » Imprezy
- » Polska
- » Mayday 08.11.2014 Katowice

chociaz wiem ze sa i tacy co sa od samego poczatku
?? aaa no tak jedziesz ze mną