poniedziałek, 12 Stycznia 2026
Strona główna Forum Muzyka Imprezy Polska With Eska
Ostatnio dodane:

With Eska

With Eska

Temat zakładam z ciekawości co macie do powiedzenia w tej sprawie.
Ostatnio da się zauważyć, że Polskie eventy takie jak Sunrise czy Electrocity zaprosiły do współpracy radio eske. Mnie osobiście ta współpraca odrzuca. Jak radio, które powiedzmy sobie szczerze prezentujące marny styl muzyczny skupiony głównie na komercji ma promować tak wielkie przedsięwzięcia muzyczne, które odbywają się na znacznie odbiegającym polu gatunkowym. Jak nie wiadomo o co chodzi to z pewnością chodzi o pieniądze. Tylko kto na tym lepiej wyjdzie? Czy to eska chce uczyć swoich słuchaczy nowych gatunków czy raczej wykładając pieniądze zamieni kultowy Sunrise w komercyjny festyn? Jeżeli miałoby być realizowane pierwsze założenie to wydaje mi się, że przez cały Sunrisowy weekend powinniśmy usłyszeć choć jeden set z tej imprezy bądź jakieś urywki jak to miało miejsce w przypadku lat poprzednich i obszernych relacji radia Planeta z tych imprez. Tymczasem zamiast tego tysiące fanów, którzy akurat w tym roku nie mogli być na tej imprezie musieli pogodzić się, że z odbiorników leci Rihanna a o ile mi wiadomo to nie było nawet namiotu eski na imprezie (jak się mylę to poprawcie). Osobiście będąc na Sunrisie przez ostatnie dwa lata i zakochując się w tym festiwalu w szczególności z racji jego charakteru mam nadzieję, że scenariusz numer dwa się nie sprawdzi i dalej będziemy mogli wybierać się na Sunrise  bez obaw, że wystąpi tam nie jaki Małowiejski Robert i inne "gwiazdy". Nie chcę tu wylewać swoich żali z racji tego, że nie mogłem być w tym roku w Kołobrzegu i dostając policzka od radia eska ale popatrzcie chociażby na zachodnie eventy, przykład Tommorowland. Relacja live prawie każdego setu i to relacja video na ogólnodostępnych streamach w internecie co wydaje mi się kluczem do promocji danej imprezy na całym świecie. Dowód kilkadziesiąt, ba setki tysięcy fanów na samym evencie. Widząc relację live sam od razu zacząłem jednocześnie szukać informacji jakie są koszta, informacje organizacyjne itd na temat tej imprezy. Sunrise miał się rozwijać stawać się festiwalem Europejskim a nie zamykać się za wysokim płotem. Dziwne to podejście chyba, że faktycznie jest na tyle krucho z kasą żeby sięgać po takie rozwiązania. Mam nadzieję, że to się zmieni i coś się zacznie dziać bo zachód nam zaczyna uciekać pod tym względem coraz bardziej a śmierci takich imprez w Polsce na pewno byśmy nie chcieli.

Edytowany przez: adasko90
06-08-2011 13:18:42

Muzyka zaczyna sie tam, gdzie slowo jest bezsilne - nie potrafi oddac wyrazu; muzyka jest tworzona dla niewyrażalnego.

adasko90
Wyjadacz
ranks
useravatar
531 Postów
Informacja o użytkowniku w postach
Administrator wyłączył możliwość pisania dla niezarejestrowanych

Re: With Eska

zawsze wracając z imprezy przyjemnie jest posłuchać setów i sobie wszystko przypomnieć, ale niestety radio eska daje dupy pod tym względem......................
i tyle w tym temacie bo szkoda się nawet rozpisywać o nich

Uki
Wyjadacz
ranks
useravatar
1089 Postów

No niestety eska jest wszedzie gdzie tylko cos sie dzieje...wchodzac na impreze widac wielkie plakaty radia i przez chwile mozna sie zastanowic czy wyskoczy na scene osoba z lu czy byc moze lady gaga... dziwie sie bo radio trance tak samo powinno byc dostepne dla sluchaczy jak eska bo...a nie tylko w internecie...szkoda ze ludzie bardziej kochaja jakas rihane czy dode ktore belkocza od rzeczy niz  posluchac dobrej muzyki oczywiscie nikogo sie nie da zmusic ale gdyby byla taka stacja dostapna w kazdym odbiorniiku kazdy by mogl wlaczyc i zobaczyc czy mu sie podoba a byc moze ta populacja by sie powiekszyla a ze neistety nie ma takiej opcji wiec nie pozostaje nic innego jak eska na transowych imprezach...a po skonczonej relacji z imprezki czas na goraca dwudziestke.

Bezszelestnie zamknięta w kropli dżwięku...

BrilliantDream
Wyjadacz
ranks
useravatar
597 Postów

BrilliantDream napisał:

dziwie sie bo radio trance tak samo powinno byc dostepne dla sluchaczy jak eska bo...a nie tylko w internecie...szkoda ze ludzie bardziej kochaja jakas rihane czy dode ktore belkocza od rzeczy niz  posluchac dobrej muzyki

myślę, że z jednej strony to chyba dobrze że taka muzyka nie leci na codzień w radiu, mogła by się stać zbyt komercyjna i być jak pop,
niech sobie słuchają swojej gagi itp.

Uki
Wyjadacz
ranks
useravatar
1089 Postów

Uki napisał:

myślę, że z jednej strony to chyba dobrze że taka muzyka nie leci na codzień w radiu, mogła by się stać zbyt komercyjna i być jak pop,
niech sobie słuchają swojej gagi itp.

Trudno przewidzieć co by się stało z tą muzyką. Jakby miało  jej to zaszkodzić to też zdecydowanie wolę jej sobie posłuchać w radiu internetowym.
Jednak myślę, że takie medialne wsparcie jest potrzebne żeby w Polsce chociaż zaczęły rysować się nadzieję na to, że powstanie coś na kształt Tomorrowland, Plesure Island, Nature One. Tylko to wsparcie musiało by się odbywać na rzetelnym przekazie jaka ta muzyka naprawdę jest. Myślę, że jednym z powodów dla których wspomniany już Sunrise nie był transmitowany to fakt, że jeżeli od godziny 20 na esce leciała by muzyka w szerokim znaczeniu trance i house to wierni słuchacze radia eska mogli by poczuć się co najmniej  lekko zdezorientowani no  i tutaj znowu nasuwa się pytanie po co eska jak była planeta, która w porach wieczornych prezentuje z sukcesami taką muzykę. Nie wiem czy warto zmieniać coś co dobrze funkcjonuję tylko dla większej ilości pieniędzy i co w zamian oferuje odbiorcą coś gorszego.

Muzyka zaczyna sie tam, gdzie slowo jest bezsilne - nie potrafi oddac wyrazu; muzyka jest tworzona dla niewyrażalnego.

adasko90
Wyjadacz
ranks
useravatar
531 Postów

niestety taka prawda...pieniadze robia swoje...planeta by mi o wiele bardziej pasowala ale coz..nie jestem

BrilliantDream
Wyjadacz
ranks
useravatar
597 Postów

Planeta zawsze się wywiązuje z tego czego oczekują osoby zainteresowane daną imprezą, czyli zawsze jest transmisja, natomiast eska się tylko promuje umieszczając wszędzie swój znaczek.
Weźmy chociaż Sunrise jest Planeta jest transmisja, jest eska niema transmisji
Mayday to już w ogóle, póki była Planeta transmisja była zawsze, w 2010 roku eska, no i co się stało..... transmisja była ale przez niemieckie radio Sunshine Live, obciach piękny dla Polski przez głupią eskę, która nie umie zorganizować transmisji....

Uki
Wyjadacz
ranks
useravatar
1089 Postów

Zobaczymy co bedzie dalej. Nawiazujac do mayday nic mnie tak nie bawilo jak zapowiedz tej smiesznej kobiety ktora chyba byla nacpana mowiac to co mowila taka zapowiedz takze nie zacheca ale poszlam bo Markus byl smile

BrilliantDream
Wyjadacz
ranks
useravatar
597 Postów

hehe no to w tym roku jej na szczęście nie usłyszysz:) bo patronem Mayday będzie znów Planeta nie Eska

Uki
Wyjadacz
ranks
useravatar
1089 Postów

Jak miło że wszystko wraca do normy big_smile ciekawe jaki hymn bedzie

BrilliantDream
Wyjadacz
ranks
useravatar
597 Postów

Najnowsze albumy

News image

Solarstone & Bryan Kearney - Pure Trance, Vol. 3

Czas na trzecią odsłonę, bardzo popularnej serii kompilacji z muzyką klubową. Jak mówi Wam sam tytuł, na pewno nie usłyszycie tutaj znanych z radia, komercyjnych utworów. Album o nazwie „Pure Trance,... Więcej...

News image

Various Artists - The Sound Of Garuda 2009-2015

Kiedy w 2009 roku, popularny brytyjski DJ i producent Gareth Emery powoływał do życia swój label, nikt nie spodziewał się, że w ciągu zaledwie kilku lat stanie się jednym z najważniejszych wydawców m... Więcej...

cytat

Każda sztuka zawsze dąży do tego, by stać się muzyką.

- Walter Pater

Szczególnie polecane imprezy

Fotorelacje z ostatnich wydarzeń